http://www.rototweewielers.nl/
http://www.rototweewielers.nl/

Uw Tweewieler specialist in de gemeente Deventer

Home » Fietsen
Bij Roto vindt u de fiets die perfect bij u past

Kom gerust eens langs in de winkel
en laat u voorzien van deskundig advies.

Fietsen

Het fietsenaanbod van Roto Tweewielers is zeer uitgebreid, evenals de kennis over fietsen waarover onze medewerkers beschikken. We helpen u dan ook graag met het kiezen van de fiets die perfect bij uw wensen, verwachtingen en doelstellingen aansluit. Onze verkopers staan zes dagen per week voor u klaar om u te voorzien van deskundig en persoonlijk advies.

Tips

Bij Roto Tweewielers doen we er alles aan om u zo lang en optimaal mogelijk van uw fiets te kunnen laten genieten. Daarom geven we u, gratis en voor niets, alvast de volgende tips mee:

  • Maak uw fiets regelmatig schoon;
  • Controleer regelmatig uw bandenspanning (elke 3 weken);
  • Smeer af en toe de ketting, het slot en de standaard;
  • Span regelmatig uw ketting.

Fietsverzekering

Heeft u een kostbare fiets aangeschaft, dan is het verstandig om deze te verzekeren. Roto Tweewielers adviseert u de ENRA fietsverzekering. Deze kunt u online aanvragen en is af te sluiten voor drie, vier of vijf jaar voor een eenmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstalverzekering, verhaalsrechtsbijstandverzekering, ongevallen-opzittendenverzekering en gratis hulpverlening bij pech).

Raadpleeg de voorwaarden voor de volledige details over de fietsverzekeringen van ENRA.

Reparatie & onderhoud

Om uw fiets optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk dat er af en toe onderhoud plaatsvindt. Jaarlijks onderhoud voorkomt dure reparaties en zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt blijven fietsen. Roto Tweewielers beschikt over een professionele werkplaats voor alle soorten fietsen, waar u zowel voor kleine als voor ingrijpende reparaties terecht kunt. Met het juiste gereedschap en de benodigde kennis en ervaring in huis helpen we u weer spoedig op weg!

Bandenspanning

Waarom is de bandenspanning bij fietsbanden zo belangrijk?

Uitsluitend bij een toereikende bandenspanning is een fiets prettig te berijden. Op de straat geldt: hoe hoger de bandenspanning, des te lager is de rolweerstand van de band. Ook het risico op een lekke band neemt af bij een hogere bandenspanning.

Een voortdurend te lage bandenspanning verkort vaak de levensduur van een band aanzienlijk. Scheurtjes in de zijwand van de band zijn hiervan het gevolg. Ook de slijtage is onnodig hoog.

Bij een lagere luchtdruk veert de band wel meer in en is daardoor beter in staat om schokken op de vangen.

Brede banden worden over het algemeen met een lagere bandenspanning bereden. Ze hebben het voordeel de geringere bandenspanning te gebruiken zonder dat dit nadelen oplevert voor de rolweerstand, de lekbescherming en de slijtage.

Ook tubeless banden kan men in het algemeen met een iets lagere bandenspanning berijden.

Hoe vaak moet de bandenspanning gecontroleerd worden?

Het is wenselijk de bandenspanning minstens éénmaal per maand te controleren en te corrigeren. Zelfs de meest luchtdichte fietsbinnenband verliest druk. In tegenstelling tot autobanden is de bandenspanning bij fietsbanden wezenlijk hoger en zijn de wandsterktes beduidend minder. Een spanningsverlies van 1 bar per maand kan men als normaal beschouwen.

Spanningsverlies treedt bij een hoge druk aanmerkelijk sneller op dan bij een lage druk.

Bij het gebruik van latex binnenbanden moet u de bandenspanning vóór iedere tocht controleren en zonodig corrigeren.

Gebruik een manometer om de bandenspanning in te stellen. De algemeen bekende controle met de duim is niet erg betrouwbaar omdat vanaf ca. 2 bar alle banden relatief hard aanvoelen. Bij de Marathon Plus is de controle van de bandenspanning met de duim volledig onbetrouwbaar door de speciale antileklaag.

Als testapparaat is bv. onze luchtdrukmeter Airmax Pro geschikt. Met het juiste ventiel of een kleine adapter kan men de bandenspanning probleemloos bij een benzinepomp controleren en bijstellen. Voor alle actieve fietsers is het zinvol om een fietspomp met manometer aan te schaffen.

Wat is de juiste spanning voor mijn band?

Het is niet mogelijk om een algemeen advies betreffende de bandenspanning voor een bepaalde fiets of een bepaalde fietsband te geven. De “juiste” bandenspanning is afhankelijk van de maat en de gewichtsbelasting van de band. Dit wordt hoofdzakelijk door het gewicht van de fietser en de bepakking bepaald. Anders dan bij een auto heeft het voertuig minder invloed op het totale gewicht. Verder is de persoonlijke voorkeur voor een geringere rolweerstand of een betere vering nartuurlijk zeer verschillend.

De toegestane druk is op de zijwand van de band aangegeven. Hoe hoger de gekozen luchtdruk, hoe geringer de rolweerstand, de slijtage en de kans op een lekke band. Kiest men voor een lagere bandenspanning dan zijn het comfort en de grip van de band beter.

De in de tabel genoemde aanbevolen bandenspanning is bedoeld als grove oriëntatie voor 3 x een verschillend lichaamsgewicht van de fietser.

Hoe smaller de band is en hoe hoger de totale last is des te hoger moet de bandenspanning zijn.

Bij banden met een kleinere diameter (ligfiets, vouwfiets) is ook een hogere bandenspanning noodzakelijk.

In geen geval mag u de op de band aangegeven grenswaarde voor minimale en maximale druk onder- resp. overschrijden.

Collectie

Roto Tweewielers verkoopt fietsen van de allerbeste merken. Hieronder vindt u een overzicht van de dealers waarvan u de fietscollecties bij ons in de winkel kunt vinden.

Gazelle

Gazelle is sinds 1892 bouwer en leverancier van de mooiste lichte en comfortabele kwaliteitsfietsen. De Nederlandse marktleider loopt voorop als het gaat om innovaties die fietsen leuker en gemakkelijker maken.

Roto

Alpina Bikes

De sterkste en veiligste kinderfietsen zijn van Alpina Bikes. Dit merk produceert haar fietsen in Europa en voldoet daarmee aan alle belangrijkste veiligheidseisen. Ook hechten ze veel waarde aan duurzaamheid.

Batavus

Zakelijk fietsen, sportief fietsen, naar de middelbare school fietsen, de eerste keer zonder zijwieltjes fietsen: fietsmomenten kunnen heel gewoon zijn en tegelijkertijd een speciale herinnering vormen. Batavus brengt je overal.

Beixo

beixo staat voor fietsen als een pure en efficiënte manier om je weg te vinden door het leven. Los van sleur, stress en alle dingen die we moeten. beixo koestert deze kettingloze gedachte en gebruikt deze in haar fietsen.

Cortina

“Fietsen is fashion”, dat is waar Cortina in gelooft. Het merk onderscheidt zich met hun stoere, romantische, eigenzinnige fietsen van andere merken en werkt regelmatig samen met bekende ontwerpers uit de fashion- en designindustrie.

Loekie

De collectie kinderfietsen van Loekie bidet voor ieder kind een passende fiets. Het merk is al ruim 30 jaar het A-merk voor kinderfietsen van 12,5 tot en met 22 inch. Veel kinderen hebben dan ook leren fietsen op een Loekie-fiets.

Giant

Betere bikes bouwen, dat was ruim 40 jaar geleden de missie toen Giant werd opgericht. Tegenwoordig winnen de fietsen van Giant wereldkampioenschappen en designprijzen en veroveren ze de harten van vele mensen.

Pegasus

Pegasus is marktleider in Duitsland als het gaat om kwaliteit tegenover een eerlijke prijs. Het merk bestaat 50 jaar en levert zowel fietsen als E-bikes.

Sparta

Sparta is de nr. 1 in elektrische fietsen en heeft voor iedereen een passende e-bike.

Gazelle Ultimate

Gazelle is sinds 1892 bouwer en leverancier van de mooiste lichte en comfortabele kwaliteitsfietsen. De Nederlandse marktleider loopt voorop als het gaat om innovaties die fietsen leuker en gemakkelijker maken.

Roto

Flyer

De Zwitserse fabrikant Flyer heeft zich sinds 1995 helemaal gespecialiseerd op fabricage van elektrische fietsen. De zware omstandigheden in Zwitserland maken dat Flyer de allerhoogste eisen aan haar producten stelt.

Qwic

Sinds 2006 ontwikkelt de Nederlandse fabrikant QWIC innovatieve elektrische fietsen die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben én om te rijden.

Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!