https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Hoe hard gaat een elektrische fiets?

  Hoe hard gaat een elektrische fiets?

  Met een elektrische fiets kunt u snel van A naar B komen, zonder dat u hier heel veel moeite voor hoeft te doen. Maar hoe hard gaat nou eigenlijk een elektrische fiets? Het is tijd om het één en ander uit te lichten over de snelheid van een elektrische fiets.

  Type elektrische fiets

  Allereerst is het goed om te weten dat er tegenwoordig twee soorten elektrische fietsen zijn, namelijk normale e-bikes en speedpedelec.

  • Normale e-bikes: de maximale snelheid van een normale e-bike is 25 kilometer per uur. Deze fiets is erg geschikt voor wanneer u veel kortere afstanden fietst.
  • Speedpedelec: met deze fiets kunt u wel een snelheid halen tot 45 kilometer per uur. Deze elektrische fiets is ideaal voor als u langere afstanden wilt fietsen.

  Het vermogen van de motor

  Wanneer u op zoek gaat naar een elektrische fiets dan is het belangrijk dat u goed nadenkt over wat voor een soort afstanden u het meest verlegt. Zijn dit korte of juiste lange afstanden? Bovendien is het goed om rekening te houden met de ondersteuning die u nodig heeft tijdens het fietsen. Des te meer vermogen de motor heeft, des te meer u tijdens het fietsen ondersteunt wordt. Dit wordt uitgedrukte in Newton. Fietst u op veel heuvels? Kies dan voor een motor met een minimale Newton (Nm) van 40. Fietst u juist veel op vlakke wegen? Dan heeft u aan een motor met een vermogen met een capaciteit van 10Nm tot 30Nm voldoende.

  Proefrit

  Om echt zelf te ervaren hoe snel uw ideale elektrische fiets kan gaan, is het een aanrader om een proefrit te maken. Zo heeft u zelf een goed beeld of uw voorkeur uitgaat naar een normale e-bike of een speedpedelec. Wel zo handig!

  Meer weten over de snelheid van een elektrische fiets?

  Heeft u na het lezen van deze blog nou nog vragen over de snelheid van een elektrische fiets? Dan raden we u aan om vandaag nog een afspraak te maken met één van onze adviseurs. Wij staan voor u klaar en helpen u verder, zodat u een aankoop verricht waar u zeker geen spijt van krijgt.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!