https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Hoe ver kan je fietsen met een elektrische fiets?

  Hoe ver kan je fietsen met een elektrische fiets?

  Zit je eraan te denken om wellicht een elektrische fiets te kopen? Dan zit je misschien wel met diverse vragen in je hoofd. Een vraag die wij bij Roto Tweewielers vaak horen is hoe ver je nou kan fietsen met een elektrische fiets. Een hele logische vraag, die we in dit blog graag beantwoorden.

  Diverse factoren

  Er zijn diverse factoren die bepalend zijn voor de afstanden die je kan afleggen met een elektrische fiets. Allereerst heeft de energieopslagcapaciteit erg veel invloed op de accu. Des te hoger de opslagcapaciteit is, des te meer afstand je kan rijden. De normale capaciteit van een accu is 400 tot 500Wh. Bij een opgeladen accu kan je daarmee tussen de 130 en 200 kilometer per uur rijden.

  Type motor

  Ook is de type motor doorslaggevend voor de hoe ver je kan fietsen met een elektrische fiets. Daarbij kan worden gekozen voor een elektrische fiets met tandwielkast of een directe aandrijving. Het verschil? Een elektrische fiets met directe aandrijving laadt zichzelf op door middel van energieterugwinning tijdens het rijden.

  Hierbij kan worden gekozen tussen motoren met een tandwielkast of directe aandrijving, waarbij motoren met directe aandrijving zichzelf kunnen opladen door middel van energieterugwinning tijdens het rijden.

  Waar rijd je?

  Ga je fietsen door heuvelachtig landschap of op een rechte weg? En heb je last van tegenwind of niet? Een zwaardere route zorgt voor een hoger verbruik, waardoor je dus uiteindelijk langer doet over jouw fietsroute.

  Totaalgewicht en bandenspanning

  Ook draagt het gewicht wat de fiets moet vervoeren mee aan hoe lang je kunt fietsen op een elektrische fiets. Tot slot is het zelfs zo dat wanneer de bandenspanning niet optimaal is, de actieradius minder is. Kortom: er zijn dus heel veel factoren die ervoor zorgen hoe ver je kan fietsen met een elektrische fiets.

  Wat zijn jouw wensen?

  Wil je ook graag een elektrische fiets kopen en wil je een ruwe schatting van hoe ver je kan fietsen met een elektrische fiets die past bij jouw wensen? Wij vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze winkel in Deventer.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!