https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?

  Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?

  Heeft u al een elektrische fiets of zit u eraan te denken om een elektrische fiets te kopen? In elk geval is het belangrijk dat u weet wat u aan de elektrische fiets heeft, dus waar u op kunt bouwen. In deze blog leggen we u daarom uit hoeveel km een accu meegaat van een elektrische fiets. Handig voor wanneer u de hort op gaat.</p

  Zoveel km kan een elektrische fiets rijden

  Om antwoord te geven op de vraag ‘hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?’, is het belangrijk dat u begrijpt dat dit afhankelijk is van diverse aspecten. Allereerst is het belangrijk dat u weet hoeveel energie er in de accu past. De energie wordt bij een accu van een elektrische fiets uitgedrukt in watturen.

  Uit onderzoek blijkt dat u gemiddeld per 100 wattuur ongeveer 12 tot 14 kilometer kunt fietsen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat in dit onderzoek de fietsers een snelheid haalden van ongeveer 25 kilometer per uur, met windkracht 4. Heeft u dus een fiets met een accu van 300 wattuur? Dan kunt u ervan uitgaan dat u hiermee 35 tot 40 kilometer kan fietsen.

  Diverse invloeden

  Let op: we kunnen nooit exact zeggen hoeveel kilometer u nou precies kunt rijden. Hoe dit komt? Niet alleen de accu speelt een grote rol, maar ook de luchtweerstand, bandenspanning en eigen inspanning hebben invloed op hoeveel kilometer u af kan leggen met een elektrische fiets.

  Advies nodig?

  Merkt u nou dat u met uw huidige elektrische fiets mindere afstanden kan afleggen dan voorheen? Of wilt u weten met welke elektrische fiets u zoveel mogelijk kilometers kan afleggen? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij zijn zowel per mail als telefoon bereikbaar en staan uiteraard ook voor u klaar in onze winkel in Deventer.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!