https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Nieuwe fiets kopen: waar moet je op letten?

  Nieuwe fiets kopen: waar moet je op letten?

  Het kopen van een nieuwe fiets is een grote beslissing. Er zijn immers zoveel opties en factoren waar rekening mee gehouden moet worden. In deze blog geven we je een uitgebreid stappenplan met de belangrijkste punten en tips, met als doel om jou te helpen een fiets te vinden die perfect aansluit bij jouw behoeften en wensen.

  1. Bepaal jouw fietsdoel

  De eerste stap bij het kopen van een nieuwe fiets is om te bepalen waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken. Wil je de fiets gebruiken voor dagelijkse ritten naar je werk, actieve fietstochten of misschien voor lange fietsvakanties? Elk type gebruik vraagt namelijk om specifieke eigenschappen. Voor woon-werkverkeer is een stevige stadsfiets met veel opbergruimte ideaal, terwijl je voor andere doeleinden uitkomt bij een lage-instapfiets of een e-bike.

  2. Kies het juiste fietstype

  De fiets kiezen die het beste bij jouw voorkeuren past, doe je op basis van je fietsdoel. Stadsfietsen zijn zeer comfortabel, perfect voor dagelijkse ritten. Hybride fietsen bieden daarentegen een mix van snelheid en comfort, ideaal voor ritten in de stad of voor lichte off-road paden. Elektrische fietsen (e-bikes) geven extra ondersteuning. Dit maakt ze extra geschikt voor lange fietsafstanden en heuvelachtige omstandigheden.

  3. Let op de juiste framemaat

  De juiste framemaat is heel belangrijk voor een comfortabele fietservaring. Als het frame te groot of te klein is, kan dat ongemak en zelfs blessures tot gevolg hebben. Bij het kiezen van de juiste framemaat spelen twee aspecten een rol: je lichaamslengte en je binnenbeenlengte. Veel fietsenwinkels, waaronder Roto Tweewielers, bieden de mogelijkheid om samen je framemaat te bepalen. Online kun je ook tabellen vinden om erachter te komen welke framemaat voor jou geschikt is. Zorg ervoor dat je een proefrit maakt op de fiets om hem te testen op comfort en de juiste pasvorm.

  4. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid

  Bij het kopen van een nieuwe fiets is het belangrijk om niet te besparen op kwaliteit. Een goed gebouwde fiets gaat immers langer mee en biedt een betere rijervaring. Let daarbij op de materialen van het frame, aluminium en carbon zorgen daarbij voor lichtgewicht en duurzaamheid. Daarnaast is de kwaliteit van onderdelen zoals de remmen en de versnellingen van belang. Als laatste bieden bekende vaak goede garanties en service, wat geruststellend kan werken bij de aankoop van een fiets.

  5. Maak een proefrit

  Een proefrit is vaak doorslaggevend bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Door middel van een proefrit kun je voelen hoe de fiets rijdt en of deze voldoet aan je verwachtingen. Bij Roto Tweewielers kun je verschillende modellen testen om de juiste keuze te maken. Let tijdens de proefrit op gemak waarmee de fiets schakelt, de remkracht en de algehele ervaring van het rijden op de fiets.

  Bereid je goed voor op de aankoop van je nieuwe fiets

  Met behulp van deze stappen ben je goed voorbereid op de aankoop van een nieuwe fiets. Door op de juiste aspecten te letten en onze tips te volgen, vind je gegarandeerd de fiets die perfect bij jou past. Uiteraard staan onze medewerkers voor je klaar om je verder te helpen. Veel succes en vooral veel fietsplezier gewenst!

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!