https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Tips bij het kopen van een elektrische fiets

  Tips bij het kopen van een elektrische fiets

  U bent erover uit: u wilt een elektrische fiets kopen. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een elektrische fiets? Wij leggen u in deze blog uit met welke punten u rekening moet houden zodat u een juiste keuze maakt waar u nog voor een lange tijd plezier van beleeft. Wel zo fijn!

  Actieradius van de elektrische fiets

  Een eerste vraag die u uzelf moet stellen is waarvoor wilt u een elektrische fiets gebruiken. Legt u vaak veel korte stukjes? Dan is een fiets met een accu met een kleine actieradius over het algemeen een goede optie. Wil je vooral langere fietstochten maken? Kies dan voor een accu met een grotere actieradius.

  Type elektrische fiets

  Tegenwoordig zijn er twee verschillende elektrische fietsen op de markt: normale e-bikes en speedpedelec.

  • Normale e-bikes: de maximale snelheid van een normale e-bike is 25 kilometer per uur. Een normale e-bike is het meest geschikt voor wanneer je veel kortere afstanden fietst.
  • Speedpedelec: ben je op zoek naar een elektrische fiets waarmee je afstanden kunt halen tot 45 kilometer? Kies dan voor de speedpedelec! Deze elektrische fiets is ideaal voor als je langere afstanden wilt fietsen.

  Het vermogen van de motor

  Een elektrische fiets geeft ondersteuning tijdens het fietsen. Des te meer vermogen de motor heeft, des te meer je tijdens het fietsen ondersteunt wordt. Het vermogen van een elektrische fiets wordt uitgedrukte in Newton. Als je veel op heuvels fietst dan adviseren we je om te kiezen voor een motor met een minimale Newton (Nm) van 40. Als je voornamelijk fietst op vlakke wegen dan heb je aan een motor met een vermogen met een capaciteit van 10Nm tot 30Nm voldoende.

  Proefrit

  Wilt u echt zeker weten dat u een elektrische fietst koopt die inderdaad helemaal past bij uw wensen en eisen? Een echt juiste keuze kunt u maken door een proefrit te maken. Zo weet u helemaal zeker of u een juiste keuze maakt.

  Advies nodig bij het kopen van een elektrische fiets?

  Heeft u nou ook interesse in het kopen van een e-bike? Maak vandaag nog een afspraak met één van onze adviseurs. Wij staan voor u klaar en helpen u verder, zodat u een aankoop verricht waar u zeker geen spijt van krijgt.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!