https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Tweedehands elektrische fiets kopen? Waar moet je op letten?

  Tweedehands elektrische fiets kopen? Waar moet je op letten?

  Je bent erover uit: je wilt een tweedehands elektrische fiets kopen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een tweedehands elektrische fiets koopt die past bij jouw fietsstijl en waar je ook nog eens jarenlang plezier van beleeft? Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zodat je een juiste keuze maakt.

  Accu

  De accu is het hart van een elektrische fiets. Bij het kopen van een tweedehands elektrische fiets is het belangrijk dat je kiest voor een accu die nog in goede staat is. Om er zeker van te zijn dat je kiest voor een tweedehands fiets met goede accu, raden we je aan om de accu te testen. Dit kan bij ons in de winkel.

  Remmen

  Veiligheid staat voorop! Daarom is het belangrijk dat de remmen van de tweedehands elektrische fiets goed werken. Maak een proefrit en test zo de conditie van de remmen.

  Banden

  Kies voor een tweedehands e-bike met profiel op de banden zonder scheurtjes. Verder is het belangrijk dat de spaken van het wiel nog op spanning moeten staan en geen slagen hebben.

  Ketting

  Check de ketting van de fiets door deze op te tillen bij het achterste tandwiel. Let op dat je hier niet te veel speling mag voelen. Houd rekening met ongeveer 3 millimeter.

  Versnellingen

  Ook de versnellingen moeten allemaal goed werken. Om dit te controleren, adviseren we je altijd om een testrit te doen. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten.

  Lees de specificaties

  Naast dat je gericht kijkt naar in welke toestand een fiets verkeert, is het ook belangrijk dat je let op de specificaties van een elektrische fiets. Kies voor een fiets die past bij jouw gebruikersdoel.

  Wij helpen je bij de zoektocht naar een tweedehands elektrische fiets

  Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat je dan zeker even adviseren door één van onze specialisten. Wij staan voor je klaar in onze winkel en helpen je verder zodat je helemaal een juiste aankoop verricht.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!