https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Wat is een speedpedelec?

  Wat is een speedpedelec?

  Een speedpedelec is een elektrische fiets die hogere snelheden kan bereiken dan de standaard e-bike. Waar de normale e-bikes een maximale ondersteuning bieden tot 25 km/u, kunnen speedpedelecs wel 45 km/u bereiken. Dit maakt ze een populair alternatief voor de auto of het openbaar vervoer, vooral bij langere afstanden.

  De voordelen van een speedpedelec

  Het gebruik van een speedpedelec brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst biedt het de mogelijkheid om sneller op je bestemming te komen zonder dat je vastzit in het verkeer met de auto. Daarnaast is het een milieuvriendelijk alternatief, waardoor je je CO2-voetafdruk vermindert. Het biedt ook een manier om actief te blijven, aangezien je nog steeds moet trappen om de elektrische ondersteuning te activeren.

  Leuke weetjes over de speedpedelec

  Het woord ‘speedpedelec’ is een samentrekking van ‘speed’ en ‘pedelec’, wat een combinatie is van ‘pedal electric cycle’. Het benadrukt dus het unieke vermogen van deze fietsen om snelle verplaatsingen mogelijk te maken met de trapondersteuning. Ze vallen in de smaak, want in Nederland is het aantal verkochte speedpedelecs tussen 2017 en 2020 meer dan verdubbeld. Dit laat zien hoe de speedpedelec een steeds belangrijker onderdeel wordt.

  Regels rondom speedpedelecs

  Door de hogere snelheden van de speedpedelec zijn er ook striktere regels. In Nederland moet je onder andere in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs om een speedpedelec te mogen besturen. Ook is het verplicht om een helm te dragen en de speedpedelec moet voorzien zijn van een geel kentekenplaatje. Daarnaast gelden er specifieke verkeersregels. Het is belangrijk om deze regelgeving goed te kennen voordat je op pad gaat.

  Een speedpedelec aanschaffen bij Roto Tweewielers

  Als je overweegt een speedpedelec aan te schaffen, zijn er verschillende elementen waar je op kunt letten. Kijk allereerst naar de actieradius van de fiets, want hoe ver kun je rijden op een volle accu? Dit is natuurlijk vooral belangrijk als je van plan bent lange afstanden af te leggen. Verder is het comfort van de fiets van groot belang: kies een model dat past bij jouw rijstijl en behoeften. Voor meer informatie en advies over speedpedelecs of een normale e-bike ben je natuurlijk altijd welkom bij onze experts van Roto Tweewielers in Deventer.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!