https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Wat kost een elektrische fiets?

  Wat kost een elektrische fiets?

  Als u eenmaal een elektrische fiets gewend bent dan wilt u nooit meer terug. Wilt u zelf ook ervaren hoe fijn een elektrische fiets rijdt? Voordat u een goede keuze maakt is het belangrijk dat u goed vooronderzoek verricht. Alleen zo maakt u een juiste keuze. Maar met welke kosten moet u nou eigenlijk rekening houden bij het kopen van een elektrische fiets?

  De aanschafprijs

  Allereerst is het goed om te weten dat er diverse soorten elektrische fietsen verkrijgbaar zijn. Daarom is er niet één antwoord te geven op de vraag ‘wat kost een elektrische fiets?’. Houd rekening met een aanschafprijs tussen de €1500 en €300 euro. Hoe het kan dat er een verschil zit tussen de kosten? Dit komt doordat diverse aspecten hier invloed op hebben, namelijk:

  • Het merk
  • De motor
  • De sterkte van de accu
  • Het aantal versnellingen
  • Het aantal ondersteuningen
  • Het display
  • Het aantal accessoires
  • De kwaliteit

  Het opladen van de accu

  Heeft u eenmaal een elektrische fiets gekocht? Houd er dan ook rekening mee dat er kosten aan het opladen van de accu zit verbonden. Of u veel geld hieraan kwijt bent? Zeker niet. Houd ongeveer rekening met een volle accu voor €0,10.

  Verzekering

  Een elektrische fiets is een vervoersmiddel dat vaak gestolen wordt en bovendien kunnen kosten bij schade flink oplopen. Daarom is het een aanrader om een verzekering af te sluiten wanneer u een elektrische fiets wilt kopen. Er zijn diverse verzekeraars en pakketten die dit aanbieden. Afhankelijk van de verzekeraar en het pakket, bent u vaak maar een paar euro per maand kwijt aan een elektrische fietsverzekering.

  Onderhoud

  Om zoveel mogelijk plezier te beleven van uw elektrische fiets, is het belangrijk dat u eens in de zoveel tijd uw fiets wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. Afhankelijk van wat er moet gebeuren bent u vaak tussen de €50 en €100 kwijt voor een onderhoudsbeurt.

  Hoeveel kost mijn ideale elektrische fiets?

  Om een goed beeld te krijgen met welke kosten u rekening moet houden bij het kopen van een elektrische fiets, raden we u aan om zeker even een bezoekje te brengen bij Roto Tweewielers. Een adviseur staat voor u klaar en helpt u graag verder om uw wensen in kaart te brengen en om hierbij een passende elektrische fiets bij te vinden. Hoe fijn is dat?!

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!