https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Welke framemaat fiets past bij jou?

  Welke framemaat fiets past bij jou?

  Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe fiets, is een van de belangrijkste aspecten de framemaat. De juiste framemaat is belangrijk voor jouw comfort en prestaties tijdens het fietsen. Hoe kom je erachter welke framemaat bij jou past? Wij helpen je verder.

  Hoe vind je de juiste framemaat?

  De juiste framemaat vinden is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Wij geven je een aantal tips die je verder kunnen helpen.

  • Meet je binnenbeenlengte: meet de afstand vanaf de grond tot aan je kruis terwijl je rechtop staat en je voeten 15 cm uit elkaar staan. Vermenigvuldig de binnenbeenlengte met 0,68 voor het juiste formaat.
  • Raadpleeg de maattabel: na het meten van je binnenbeenlengte, kun je in de meeste productomschrijvingen op onze website zien welke formaten we in ons assortiment hebben. Vergelijk de modellen met het formaat dat jij nodig hebt.
  • Proefrit: als je een aantal mogelijkheden op een rijtje hebt gezet, ben je natuurlijk altijd welkom voor een proefrit. Als je rijdt op de fiets, kom je erachter of de fiets comfortabel fietst en past bij jouw lichaamsbouw en lengte.
  • Vraag advies: wij hebben deskundige medewerkers die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste framemaat. Kom langs in onze fietsenwinkel in Deventer of neem eenvoudig contact op met onze klantenservice.

  Waarom is de juiste framemaat belangrijk?

  Het kiezen van de juiste framemaat biedt meerdere voordelen. Want wist je dat je met de juiste framemaat het risico op lichamelijke klanten vermindert? Je zit namelijk comfortabeler, waardoor de kans op rugpijn en stijfheid tijdens het fietsen afneemt.

  Daarnaast zorgt de goede maat ervoor dat jij je kracht op de juiste manier kunt inzetten en op de pedalen kunt overbrengen, wat betere prestaties oplevert. Hierdoor raak je uiteindelijk ook minder vermoeid en is de kans op overbelasting van de spieren kleiner.

  Ook is een goed passende fiets veiliger. Het biedt meer controle en stabiliteit met bijvoorbeeld op- en afstappen. Bovendien draagt een goed passend frame bij aan de balans van de fiets. Dit is vooral belangrijk bij elektrische fietsen, waarbij het extra gewicht van de accu en motor een rol speelt.

  Voor als je serieus wilt fietsen en langere afstanden wilt afleggen, is een juist framemaat essentieel voor optimale prestaties. Een passend frame zorgt ervoor dat je het meeste uit je fietstochten kunt halen.

  Koop je fiets met de juiste framemaat bij Roto Tweewielers

  Kom langs in onze fietsenwinkel in Deventer om het gehele assortiment te bekijken in het echt. We helpen je graag tijdens je zoektocht naar de juiste framemaat met ons deskundige advies en onze kennis. Maak tijdens je bezoek een proefrit op jouw toekomstige fiets.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!