https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Welke maat fiets heb ik nodig?

  Welke maat fiets heb ik nodig?

  Om zoveel mogelijk plezier te beleven van jouw fiets, is het belangrijk dat je een fiets koopt in een maat die bij jou past. Elk persoon is weer anders en zo is het kiezen van een passende fiets echt maatwerk. Maar welke maat fiets heb je nodig? Wij vertellen je precies waar je op moet letten, zodat je een juiste keuze maakt.

  Hoe vind je de juiste maat voor je fiets?

  Om de juist maat op te meten die je nodig hebt voor je fiets, heb je een meetlint en een rekenmachine nodig. Het meten gaat als volgt: ga rechtop staan op blote voeten. Zorg dat je je hielen 15 tot 20 centimeter uit elkaar hebt. Meet hierna de afstand tussen de grond en je kruis. Vermenigvuldig de afstand met 0,66. Rond de uitkomst hiervan naar beneden af en zo heb je jouw ideale framehoogte berekend.

  Een handig overzicht

  In onderstaand overzicht kun je zelf eenvoudig checken welke framemaat voor een fiets wordt geadviseerd.

  Fiets maten

  Hulp nodig bij het vinden van een geschikte maat fiets?

  Kom je er zelf niet helemaal uit en weet je niet goed welke framemaat fiets je nodig hebt? Onze adviseurs staan voor je klaar in onze winkel en helpen je bij de zoektocht naar een geschikte maat fiets. Bovendien helpen ze je ook verder om jouw wensen te vertalen naar een perfecte fiets. Zo weet je zeker dat je kiest voor een fiets waar je nog jarenlang plezier van beleeft. Wel zo prettig!

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!