https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Waar kan ik het framenummer van een fiets vinden?

  Waar kan ik het framenummer van een fiets vinden?

  Elke fiets is uniek en heeft een eigen framenummer. Wanneer u een nieuwe fiets koopt dan is het belangrijk dat uw fiets een geldig framenummer heeft. Zo checkt u of een fiets is gestolen en bovendien moet u het framenummer doorgeven wanneer uw eigen fiets wordt gestolen. Verder is het handig wanneer u op zoek bent naar een speciaal onderdeel voor uw fiets. Kortom: het is zeker belangrijk dat u weet waar u het framenummer van de fiets kunt vinden.

  Hoe herkent u een framenummer?

  Wanneer u op zoek gaat naar een framenummer op de fiets dan is het belangrijk dit niet verwart met het serienummer. Daarom hebben Nederlandse fietsfabrikanten sinds 2006 een standaard notatie voor framenummers afgesproken. Het nummer bestaat uit 2 letters gevolgd door 7 cijfers. Batavus fietsen hebben bijvoorbeeld als letters BA.

  Natuurlijk kan het voorkomen dat u een fiets heeft voor 2006. Fietsmerken hebben speciale overzichten gemaakt hoe u het framenummer kunt herkennen. Raadpleeg dus zo’n overzicht indien gewenst.

  Waar vindt u het?

  U vindt een framenummer als een barcode op het frame van de fiets. Het verschilt per merk op welke plek u het nummer vindt. Wilt u nou weten waar u uw framenummer kunt vinden op de fiets? Dan raden we u aan om dit te vragen aan één van onze specialisten in de winkel. Zij kunnen u hier zeker bij helpen, zodat u een goed beeld krijgt waar het framenummer van uw fiets zich bevindt. Dit scheelt weer flink wat zoekwerk, wel zo fijn!

  Meer weten over framenummers en fietsen?

  Heeft u nou nog vragen of wilt u meer weten over het framenummer van uw fiets? Breng dan gerust een bezoekje aan onze winkel of neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder zodat u een juiste keuze maakt.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!