https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Scooter » Tweedehands scooter kopen? Waar moet je op letten?

  Tweedehands scooter kopen? Waar moet je op letten?

  Voordat je een tweedehands scooter koopt is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Alleen zo kan je een juiste aankoop verrichten waar je nog voor een lange tijd tevreden mee bent. Om je een handje te helpen, geven wij je een aantal handige tips zodat je een goed beeld krijgt waar je op moet letten bij het doen van een aankoop.

  Motor

  Om er zeker van te zijn dat je kiest voor een scooter met een motor van topkwaliteit, is het altijd zaak om de motor te testen. Start de motor en luister goed hoe deze klinkt. De motor moet geen vreemde geluiden maken. Om hier zeker van te zijn is het altijd een aanrader om iemand mee te nemen die er verstand van heeft.

  Banden

  Check altijd goed wat de staat is van de banden en velgen. Het profiel van de banden moet minimaal 1 millimeter diep zijn. Bovendien mogen de banden geen scheurtjes hebben. Let op: de minimale leeftijd van banden mag 10 jaar zijn, mits een fabrikant anders opgeeft.

  Schade

  Om een goed beeld te krijgen van de staat van de scooter, is het altijd een goed idee om te vragen of de scooter een ongeluk of schade heeft gehad. Bovendien raden we je aan om goed te letten op roestvorming.

  Proefrit

  Om er zeker van te zijn dat je kiest voor een tweedehands scooter die past bij jouw wensen, raden we je aan om altijd een proefrit te maken met je scooter. Zo ervaar je zelf hoe de scooter rijdt en of de scooter ook echt fijn zit.

  Wij helpen je bij de zoektocht naar een tweedehands scooter

  Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat je dan zeker even adviseren door één van onze specialisten. Wij staan voor je klaar in onze winkel en helpen je verder zodat je helemaal een juiste aankoop verricht.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!