https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fietsroutes » Fietsroute Stad, Land en Water
  fiets_roto_tweewielers
  Kom gerust eens bij ons langs!

  De deskundige medewerkers van
  Roto Tweewielers staan voor u
  klaar om u van het beste advies te
  voorzien.

  Fietsroute Stad, Land en Water

  Tijdens deze fietsroute ontdek je Deventer, Diepenveen en Schalkhaar.

  Fietsroute downloaden

  Deze route begint bij onze winkel. Is je fiets of e-bike helemaal in orde? Laat je fiets eerst eventueel controleren of schaf de nodige accessoires aan om jouw fietstocht helemaal goed te kunnen beginnen. Wanneer je er helemaal klaar voor bent fiets je richting het centrum. De Brink om precies te zien (knooppunt 63) Wat dit betekent? De Brink staat bekend als het monumentale en centrale plein van Deventer. Op het plein vind je de Wilhelminafontein met het beeld van de Deventer stedemaagd. Het beeld is geplaatst ter herinnering aan de aanleg van de waterleiding in de 19e eeuw.

  Aan de andere kant van het plein vind je het standbeeld van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer.

  Naast deze culturele hoogtepunten vind je ook veel horecagelegenheden op het plein.

  Vanaf de Brink fiets je 704 meter richting de Welle. Tussendoor fiets je langs de Grote Lebuinuskerk. Opvallend feitje: de kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Eenmaal aangekomen bij knooppunt 24 – de Welle – heb je een prachtig uitzicht over de IJssel.

  Fiets langs de IJssel richting de IJsseldijk (knooppunt 55). Neem de afslag richting de Schapenzandweg en ontdek het prachtige Diepenveen. Dit dorp is noordelijk gelegen vanaf Deventer en er zijn hier veel nieuwbouwwijken.

  Hierna vervolg je jouw route naar knooppunt 67. Geniet van de prachtige natuur in het buitengebied van Diepenveen en Averlo. Fiets tot je bij knooppunt 81 aankomt. Via Averlo kom je uit bij knooppunt 80 waarna je via het buitengebied uitkomt bij knooppunt 89, oftewel Kanaaldijk Oost.

  Langs het kanaal vervolg je jouw route richting Schalkhaar via de knooppunten 87,86 en 83. Schalkhaar is een is een dorp gelegen ten noordoosten van Deventer. Het dorp is sterk gericht op de stad. Via het centrum van Schalkhaar kom je uit op het Mensinkdijkje, waardoor je weer in Deventer uitkomt. Via knooppunt 43 en 62 rijd je weer richting het centrum van Deventer, waarna je weer uitkomt op De Brink. 30,7 kilometers zitten erop! Goed gedaan!

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!