http://www.rototweewielers.nl/
http://www.rototweewielers.nl/

Uw Tweewieler specialist in de gemeente Deventer

 • Grootste aanbod van de regio
 • Haal en brengservice
 • Deskundig advies
 • Persoonlijke aandacht
Home » E-bikes
Snel en eenvoudig
van A naar B

Een E-bike is geschikt voor
iedereen die snel en makkelijk van
A naar B wil komen. Kies voor gemak!

E-bikes

Een E-bike geeft u de volledige vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, zonder daarvoor in de auto te hoeven stappen. Met een goede E-bike kunt u niet alleen snel en eenvoudig van A naar B komen, maar ook heerlijke fietstochten maken zonder veel inspanning te hoeven verrichten. Een groot misverstand is dat een E-bike vooral voor ‘ouderen’ geschikt is. De grootste groep gebruikers van E-bikes is namelijk tussen de 30 en 65 jaar oud en het aantal jongeren dat een E-bike heeft neemt flink toe. Roto Tweewielers heeft daarom een uitgebreid assortiment E-bikes voor iedereen die op zoek is naar een elektrische fiets.

Tips

Vanzelfsprekend heeft een E-bike wat meer onderhoud nodig dan een standaard fiets. Om uw E-bike in goede staat te onderhouden en ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt blijven fietsen, geven we u alvast de volgende tips:

 • Rijd altijd in een zo laag mogelijke versnelling weg, bij voorkeur de 1e of 2e versnelling;
 • Let op de bandenspanning! Controleer deze elke 3 weken;
 • Laadt uw accu regelmatig op, minimaal 1x per maand, ook als u hem niet gebruikt;
 • Schaf een hoes aan als uw E-bike regelmatig buiten (in de neerslag) staat.

E-bike verzekering

ENRA biedt speciaal voor E-bikes een voordelige verzekering. U kunt de nationale E-bike verzekering afsluiten voor drie, vier of vijf jaar voor een eenmalige premie. De cascoverzekering is inclusief diefstalverzekering, een verhaalsrechtsbijstandverzekering en een ongevallen-opzittendenverzekering. U krijgt eveneens gratis hulpverlening bij pech gedurende de gehele looptijd van de verzekering. Ook een optionele garantiedekking behoort tot de mogelijkheden.

Raadpleeg de voorwaarden voor de volledige details over de E-bike verzekering van ENRA.

Reparatie & onderhoud

Om optimaal te kunnen genieten van uw E-bike is regelmatig onderhoud noodzakelijk. U zorgt er daardoor niet alleen voor dat u veilig kunt blijven rijden, maar u voorkomt ook onnodige en dure reparaties. De monteurs in onze professionele werkplaats beschikken over de benodigde vakkennis en ervaring om uw E-bike optimaal te onderhouden. De software op uw elektrische fiets moet regelmatig ge-update worden; wij beschikken over de computerprogramma’s die nodig zijn om een goede diagnose te stellen. Een goed onderhouden fiets rijdt veel prettiger en gaat veel langer mee. Laat u daarom uitgebreid informeren door de specialisten van Roto Tweewielers!

 

TIPS VOOR DE ACCUDUUR VAN UW E-BIKE

Gaat u vaak met de e-bike op pad en wilt u ongestoord zoveel mogelijk kilometers rijden zonder onderweg bij te moeten laden? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden om de actieradius van uw accu te vergroten! Een accu is een kostbaar onderdeel van de e-bike, waar u zolang mogelijk plezier van wilt hebben. Om u te garanderen van rijplezier geven wij u een aantal tips om het maximale uit uw accu te halen:

Tip 1. Opbouwen opladen.

Bouw de capaciteit van uw accu rustig op. De eerste keren dat u de accu oplaadt moet u deze volledig opladen.  Zorg ervoor dat u na het eerste gebruik vier of vijf keer een leeg gereden accu volledig oplaadt. Hierdoor bereikt de accu de maximale capaciteit. Bij het laden raden wij u aan om de lader eerst aan te sluiten voordat u de accu op het stroompunt zet.

Tip 2 Niet onnodig opladen (uitzondering Ion accu).
Fietst u korte afstanden? Dan hoeft de accu niet constant aan de lader. Wel is het aan te raden de accu af en toe op te laden, zodat de accu weer op spanning staat. Rijd de accu ongeveer half leeg voordat u hem weer gaat laden. Zeker bij wat oudere accu’s zal dit ten koste van de actieradius en levensduur gaan. De actieradius is de afstand die u met de e-bike af kunt leggen zonder tussentijds te moeten laden. Mocht u vaak korte afstanden fietsen, dan is het beter om de accu niet bij iedere rit aan de lader te hangen. Rijd hem ongeveer half leef voordat u hem weer gaat laden.

Tip 3 Kamertemperatuur.
Laad uw accu niet op de fiets in een zeer koude schuur of fietsenberging staan. Bewaar de accu bij lage temperaturen in huis of op een warme plek. Dit vergroot de actieradius en de levensduur.

Tip 4 Bescherm tegen hitte.
Uw e-bike de hele dag naast de caravan in de zon laten staan bevordert de levensduur van de accu niet. Temperatuur doet veel met de accu. Een droge en koele plaats tussen de 10 en 30 graden is ideaal voor de accu! Houd de accu uit de buurt van de zon en vermijd te hoge opwarming. Leg de accu dus niet in een auto die in de brandende zon staat of op een luwe plek waar de zon fel schijnt.

Tip 5 Fiets accu niet leeg.
Pas op dat de accu van uw e-bike niet helemaal leeg is, dit kan de accu ernstig beschadigen. Laad de accu op voordat de motorondersteuning uitvalt.

Tip 6 Winterslaap.
Laat u de fiets in de winter thuis staan? Als de accu langere tijd niet gebruikt wordt, ontlaadt deze zichzelf langzaam. Laad de batterij in dat geval op tot 40 á 50 procent en let er goed op dat de accu niet leeg raakt.

Naast bovenstaande accutips hebben wij ook nog tips die ervoor zorgen dat u een zo groot mogelijk bereik met uw accu heeft:

 • Zet uw e-bike in een lagere stand, zoals de ecostand. Hierdoor gaat de accu langer mee.
 • Pomp uw banden hard op, dan heeft de fiets minder weerstand en ontziet u de accu.
 • Heeft uw e-bike een wasbeurt nodig? Houd er rekening mee dat water en elektriciteit geen goede combinatie zijn. De accu is bestendig tegen water, maar toch raden wij u aan de accu te verwijderen bij het schoonmaken. Was uw fiets met een emmer warm water, gebruik geen hogedrukreiniger.

Collectie

E-bikes zijn volop in ontwikkeling. Producenten zijn continu bezig meer mogelijkheden te ontwikkelen voor uw elektrische fiets. Roto Tweewielers houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en biedt u een ruim assortiment van de allerbeste merken.

Sparta

Sparta heeft voor iedereen een passende E-bike. Het merk bracht in 1998 de eerste elektrische fiets op de markt en is sindsdien regelmatig in de prijzen gevallen. De elektrische fietsen worden vaak als beste getest door verschillende instanties.

Batavus

Batavus heeft elektrische fietsen voor elk moment en voor elke gebruiker. Het merk biedt je de keuze uit diverse technologieën en werkt met verschillende prijsklassen. Batavus brengt je overal!

Gazelle

Gazelle verkoopt sinds tientallen jaren ook elektrische fietsen voor elk type gebruik. De Nederlandse marktleider loopt voorop als het gaat om innovaties die fietsen leuker en gemakkelijker maken.

gazelle

Giant

Betere bikes bouwen, dat was ruim 40 jaar geleden de missie toen Giant werd opgericht. Tegenwoordig veroveren de E-bikes van Giant de harten van vele mensen. Kies je voor eindeloos comfort, gemak of kracht?

Ecomo

Cortina Ecomo E-bikes zijn hip, stijlvol en ideaal voor de jonge E-bike gebruiker. Het merk geeft jou de mogelijkheid om jouw eigen, persoonlijke E-bike samen te stellen met de kleuren en toepassingen die jij wilt.

Flyer

Het Zwitserse merk Flyer specialiseert zich sinds 1995 op de productie van elektrische fietsen. De E-bikes van Flyer voldoen aan de allerhoogste producteisen dankzij de zware omstandigheden in Zwitserland.

QWIC

Voor ieder gebruik en voor iedere prijsklasse heft QWIC een geschikte, stijlvolle en moderne elektrische fiets beschikbaar. De producent streeft ernaar elektrische fietsen naar een hoger niveau te tillen.

Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!