https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Alles wat je moet weten over de bakfiets

  Alles wat je moet weten over de bakfiets

  Bakfietsen worden steeds populairder, zowel voor gezinnen als mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Wat maakt een bakfiets zo speciaal en waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste bakfiets die past bij jouw behoeften? Lees meer over bakfietsen.

  Wat is een bakfiets

  Zoals de naam al zegt: een bakfiets is een speciaal type fiets met een bak aan de voorkant waarin ladingen, kinderen en zelfs huisdieren mee vervoerd kunnen worden. De bak kan verschillende maten en vormen hebben. Ze bestaan in kleinere formaten voor één kind, maar er zijn ook grotere bakken die geschikt zijn voor meerdere kinderen en grote ladingen.

  De voordelen van een bakfiets

  • Ruimte: één van de grootste voordelen van een bakfiets is de ruime bak aan de voorkant. Hierdoor kun je gemakkelijk boodschappen, kinderen, huisdieren of andere ladingen vervoeren. Dat allemaal zonder een auto te hoeven gebruiken.
  • Milieuvriendelijk: door te kiezen voor een bakfiets in plaats van een auto, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan een gezondere en schonere leefomgeving.
  • Gezondheid: fietsen is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging en kan helpen bij het verbeteren van je conditie. Met een bakfiets kun je deze voordelen combineren met het vervoeren van je kinderen of boodschappen.
  • Flexibiliteit: bakfietsen zijn geschikt voor allerlei soorten terreinen en kunnen gemakkelijk door de drukke stadsstraten, smalle fietspaden en zelfs op onverharde wegen.

  Soorten bakfietsen

  • Tweewielige bakfietsen: deze bakfietsen hebben twee wielen en zijn meestal wat lichter en wendbaarder dan driewielige bakfietsen. Ze zijn ideaal voor gebruik in stedelijke omgevingen, gezien het smallere model, waar wendbaarheid belangrijk is.
  • Driewielige bakfietsen: driewielige bakfietsen hebben één wiel aan de achterkant en twee wielen aan de voorkant, wat zorgt voor extra stabiliteit en draagvermogen. Ze zijn vaak geschikt voor het vervoeren van zwaardere ladingen en kunnen daardoor meer kinderen of bagage dragen dan tweewielige modellen.

  Bakfiets kopen bij Roto Tweewielers

  Kies voor de veelzijdigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van een bakfiets en ontdek de vrijheid van probleemloos vervoer van je ladingen en kinderen. Bij Roto Tweewielers helpen we je graag bij het vinden van de perfecte bakfiets die past bij jouw behoeften en levensstijl.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!