https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Waar let je op bij aankoop van een tweedehands fiets?

  Waar let je op bij aankoop van een tweedehands fiets?

  Ben je op zoek naar een fiets, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is een tweedehands fiets kopen misschien wel dé oplossing voor jou. Tweedehands fietsen bieden veel voordelen en zijn vaak net zo betrouwbaar als nieuwe fietsen, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Wij geven je essentiële tips voor het aanschaffen van een tweedehands fiets, zodat jij straks met een gerust hart op jouw ‘nieuwe’ tweewieler stapt.

  Essentiële tips voor de aanschaf van een tweedehands fiets

  Bij het kopen van een tweedehands fiets is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Begin met het frame, want dit moet vrij zijn van ernstige roest of scheuren. Dit kan namelijk de structurele integriteit van de fiets beïnvloeden. Wielen zijn ook belangrijk: ze moeten recht zijn en soepel draaien én de banden moeten in goede staat zijn. De remmen verdienen speciale aandacht, want deze moeten responsief en goed afgesteld zijn voor jouw veiligheid. Controleer de ketting en versnellingen op roest en slijtage. Test daarnaast of de versnellingen soepel schakelen. Het stuur en het zadel moeten beide stevig vastzitten en verstelbaar zijn naar jouw comfort tijdens het fietsen. Door deze stappen te volgen, kun je met meer vertrouwen een tweedehands fiets aanschaffen.

  Maak een proefrit

  Voordat je je keuze maakt, is het noodzakelijk om een proefrit te maken. Hiermee ervaar je het comfort en de soepelheid van de fiets. Let tijdens deze proefrit op vreemde geluiden, schakelproblemen en de algemene staat van de fiets. Bij Roto Tweewielers moedigen we potentiële kopers altijd aan om verschillende modellen uit te proberen voordat ze een definitieve keuze maken. Het is namelijk belangrijk dat je een fiets koopt die helemaal aansluit op jouw wensen. Een proefrit kan je veel vertellen over de algehele staat van de fiets en of deze geschikt is voor jouw behoeften. Hierdoor kun je het beste de tweedehands fiets beoordelen.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!