https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Elektrische fiets » Waar let je op bij het kopen van een elektrische fiets?

  Waar let je op bij het kopen van een elektrische fiets?

  Door de jaren heen is fietsen steeds populairder, vooral op een elektrische fiets. Elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, bieden veel voordelen en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een elektrische fiets die aan jouw wensen en behoeften voldoet. Wij geven je tips die je kunnen helpen bij het kopen van een elektrische fiets.

  Een elektrische fiets kopen: waar moet ik op letten?

  Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een elektrische fiets. Wij zetten deze tips voor je op een rijtje.

  • Type accu en actieradius: controleer het type accu van de elektrische fiets én de actieradius. De actieradius geeft aan hoe ver je kunt fietsen op een volle accu. Kies een e-bike met een accu die past bij je dagelijkse behoeften en ritten die je wilt maken.
  • Motorpositie: elektrische fietsen hebben de motor op verschillende posities zoals in het voorwiel, achterwiel of in het midden van het frame. Elke positie heeft invloed op verschillende aspecten van de fiets. Zo is een voorwielmotor vaak goedkoper, zorgt een middenmotor voor meer stabiliteit en is een achterwielmotor fluisterstil. Kies daarom voor een motorpositie die het beste bij jou past.
  • Framemaat: kies voor een framemaat die past bij jouw lichaamsbouw en lengte. Een passend frame draagt bij aan een comfortabele en efficiënte rijervaring.
  • Extra functie mogelijkheden: kijk naar eventuele extra functies zoals vering, diverse fietssloten en andere mogelijkheden. Bepaal welke functies jij essentieel vindt.

  Maak een proefrit

  Als je aan de hand van de bovenstaande tips je elektrische fiets hebt geselecteerd, raden wij aan om eerst een proefrit te maken. Pas als je daadwerkelijk op de elektrische fiets rijdt, kun je bepalen of dit de e-bike is die bij jouw wensen en behoeften past.

  Maak bij ons eenvoudig een afspraak voor een proefrit via onze website, neem contact met ons op óf kom langs in onze fietsenwinkel in Deventer.

  De voordelen van een elektrische fiets

  Een elektrische fiets biedt vele voordelen. Je kan er onder andere moeiteloos langere afstanden mee afleggen door de trapondersteuning van de elektrische motor, zelfs met tegenwind en op heuvelachtig gebied. Daarnaast zijn e-bikes een milieuvriendelijk vervoermiddel. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit.

  Verschillende typen elektrische fiets

  Er bestaan diverse varianten van elektrische fietsen die voldoen aan verschillende behoeften. De meest voorkomende elektrische fietsen zijn de stadsfiets en de woon-werk fiets. Deze zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik, bieden comfort en betrouwbaarheid. Bovendien zijn er ook moederfietsen en bakfietsen met een elektrische motor. Deze fietsen zijn geschikt voor het vervoeren van kinderen, boodschappen of andere babage.

  Daarnaast zijn er elektrische vouwfietsen. Deze fietsen zijn onderhoudsarm, lichtgewicht en snel opvouwbaar. Hierdoor zijn ze perfect om op te bergen en mee te nemen in bijvoorbeeld de auto of het openbaar vervoer. Wij beschikken over de topmerken Batavus, Gazelle en Pegasus. Houd de bovenstaande tips in je achterhoofd tijdens het uitkiezen van je e-bike. Hierdoor rijd jij straks op een elektrische fiets die voldoet aan al jouw voorkeuren.

  Koop je elektrische fiets bij Roto Tweewielers

  Kom bij ons langs om het gehele assortiment met eigen ogen te bekijken. We helpen je graag tijdens deze zoektocht met ons deskundige advies en kennis. Maak tijdens je bezoek aan onze fietsenwinkel in Deventer een proefrit op jouw toekomstige e-bike. Je kunt je elektrische fiets ook eenvoudig online bestellen via onze webshop. Bekijk onze productinformatie en selecteer de e-bike met de juiste opties, zodat jij zo snel mogelijk kunt fietsen op jouw nieuwe aanwinst.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!