https://www.rototweewielers.nl/
 • 0
 • 0
  Home » Fiets » Welke maat fiets heeft mijn kind nodig?

  Welke maat fiets heeft mijn kind nodig?

  Ben je voor je kind op zoek naar een nieuwe fiets? De zoektocht naar een passend model kan een lastige keuze zijn, omdat er zoveel keuze is en je een fiets dient te vinden die ook nog eens past bij je kind. Om antwoord te geven op de vraag: ‘Welke maat fiets heeft mijn kind nodig?’, hebben wij een handige tip, zodat je een juiste keuze maakt.

  Hoe vind je de juiste maat fiets voor je kind?

  Het is erg belangrijk dat je kind een juiste maat fiets heeft. Bij een te grote maat kan een kind niet bij de grond, waardoor een kind niet makkelijk van een fiets kan stappen. Een te kleine maat fiets zorgt er juist voor dat de knieën tegen het stuur aankomen en dit kan weer leiden tot nare valpartijen.

  Wil je de juiste maat opmeten voor de fiets van je kind? Gebruik dan een meetlint. Het meten gaat als volgt: zorg dat je kind rechtop staat op blote voeten. Zorg dat je kind zijn of haar hielen tot 15 centimeter uit elkaar heeft. Meet hierna de afstand tussen de grond en het kruis. Deze afstand is de binnenbeenlengte.

  Een handig overzicht

  In onderstaand overzicht kun je zelf eenvoudig checken welke framemaat voor een fiets wordt geadviseerd.

  Kinder fiets maat

  Meer weten over welke maat fiets je kind nodig heeft?

  Kom je er zelf niet helemaal uit en weet je niet goed welke maat fiets je kind nodig heeft? Onze adviseurs staan voor je klaar in onze winkel en helpen je bij de zoektocht naar een geschikte maat kinderfiets. Bovendien helpen ze je ook verder om jouw wensen te vertalen naar een perfecte fiets. Zo weet je zeker dat je voor je kind een fiets uitzoekt die helemaal past bij zijn of haar lengte.

  Contact opnemen

  Uw fietsspecialist in de gemeente Deventer!